Huis-portfolio

In mijn huis-portfolio worden verschillende uitvindingen weergegeven waar ik in mijn vrije tijd aan heb gewerkt.

PWC

De PWC (plas- en wascombinatie) is een ruimtebesparend urinoir: je draait de waskom weg en het urinoir kan gebruikt worden. Je draait de waskom terug en je kunt je handen wassen. Het spoelwater is voldoende om het urinoir ‘door te spoelen’.
Deze uitvinding is tevens als inzending bij ‘Het beste Idee van Nederland’ op televisie geweest (mei 2010).
Inmiddels heeft het in gebruik zijnde prototype een sensorkraantje waardoor je direct je handen kunt wassen zonder de kraan te hoeven aanraken.

Meer uitleg over het ontstaan van de PWC kunt u hier lezen.

Inmiddels zijn er diverse gepersonaliseerde prototypes bedacht en in concept ontwikkeld. Nieuwsgierig of er iets voor u bijzit? Check dan even onze proto-pagina en krijgt u spontaan een idee of wilt u iets laten uitvoeren door ons, neem dan gerust contact op. Wij zijn u graag van dienst.

De klimijzer toiletrolhouder

Een klimijzer dat vroeger gebruikt werd om in de palen van het bovengrondse net te klimmen (gered uit de oud ijzer bak) en na deze goed schoongemaakt te hebben, doet het nu dienst als wc-rol houder.


Het verrijdbare kippenhok

Het verrijdbare kippenhok is een eigen ontwerp waarbij de kippen steeds op een nieuw stuk gras het mos en overig onkruid kunnen weg krabben. Door het hok regelmatig te verplaatsen (wat zeer eenvoudig en licht gaat dankzij de grote wielen) is verticuteren niet meer nodig, wordt het gras bemest en krijgt het gras ook de tijd om te herstellen en wordt het geen blijvend kaal gebied. De grootte van het nachthok is afhankelijk van de afmeting van de kippen.


Het vogelzwembad

Middelgrote parkieten passen niet in een standaard vogelbadje vanwege hun vaak lange staart. Een groot gemis, daar deze gevederde fladderaars toch graag een bad nemen. De oplossing bleek simpel: men neme een afgekeurde lantaarnkap (doorsnede 60cm) en men plaatst deze aan de zijkant van de (standaard)vogelkooi. -De opening waar normaal gesproken de lichtbron e.d. doorheen gaat, zet je nu tegen de opening van de vogelkooi.- Hang er een trapje in, voorzie de bol van een paar centimeter water en de vogel gaat al snel op onderzoek uit. Plezier gegarandeerd. nb: in elk geval geschikt voor valkparkiet en kakariki.


Nog meer??

Teveel om op te noemen.. Wat te denken van een vernuftig remsysteem op skeelers. Geen bomen noch lantaarnpalen meer nodig om af te kunnen remmen.


%d bloggers liken dit: