Water besparen leuker maken? Hoe dan?!

Hoe gaaf is dat… je opent je toiletdeur en het eerste wat je ziet, is een stuk romp van één van de meest iconische vliegtuigen ooit. Als vanzelf krijg je een glimlach op je gezicht zodra je de romp opendraait; terwijl je ontspant, denk je hoe het zou zijn om met zo’n Spitfire te vliegen.. geweldig toch? En.. je bespaart nog water ook!

Of stel je voor dat je het heel leuk vindt om te golfen. Als je je golftas ziet, dan denk je gelijk aan de laatste keer dat je op de baan was en die fantastische bal sloeg. Als je nu op het toilet komt en je ziet daar die golftas staan, dan krijg je direct een glimlach op je gezicht; je draait de golftas weg, ontspant en denkt aan die fantastische bal. Leuk toch? (bekijk hier het filmpje op Youtube)

Als mensen het hebben over water besparen, dan wordt er al snel gezegd dat je korter moet douchen. En ook het gebruik van waterbesparende kranen zou dé oplossing zijn.

Maar de oplossing die DickyTec heeft bedacht, is véél leuker! En dat zonder in te hoeven leveren op comfort of hygiëne..

Dagelijks gebruik je per persoon ongeveer 120 liter schoon drinkwater waarvan een groot gedeelte wordt weggespoeld via het toilet. Daar kan dus flink op bespaard worden. Het afgelopen jaar (2020) zagen drinkwaterbedrijven een stijging in het drinkwaterverbruik vanwege het thuiswerken tijdens de corona pandemie. Een verklaring welke hiervoor gegeven werd, is dat mannen op het werk gebruik maken van een urinoir en zij dat thuis niet hebben.

Dat heeft DickyTec aan het denken gezet. Al ruim 10 jaar geleden hebben wij de PWC bedacht en ontwikkeld. Dat zou de oplossing kunnen zijn welke zorgt voor een grote waterbesparing. De PWC, wat staat voor Plassen en Wassen Combinatie, zorgt ervoor dat nu in de meeste toiletruimtes in Nederland een urinoir geplaatst kan worden in combinatie met een fonteintje; al dan niet gepersonaliseerd.

Nu zegt u ongetwijfeld: dat is meer voor mannen, maar het voordeel juist voor de dames onder u dat door de plaatsing van een urinoir (in combinatie met een fontein) naast uw gewone toilet deze laatste ook schoner zal blijven. Er wordt dan niet meer ‘over de rand geplast of op de bril gespetterd.’ Je kunt weer met een gerust en schoon gevoel gaan zitten.

Het urinoir van de PWC gebruikt zelf geen water.

U zult nu waarschijnlijk zeggen dat deze al bestaan, echter, die gebruiken ingewikkelde, dure filtersystemen en nemen veel ruimte in beslag die er vaak niet is. De PWC lost deze problemen op doordat hij gemonteerd wordt op de plaats waar nu uw fonteintje zit.

Hoe werkt het dan? Op de foto hiernaast zie je een kastje met een fonteintje en als je het deurtje open doet.. voila! het urinoir.

De werking van het urinoir behoeft verder geen uitleg, dus als je klaar bent, doe je het deurtje weer dicht en je wast je handen en met het water wat je daarbij gebruikt, spoelt automatisch de plas weg.

Samenvatting en voordelen op een rij

  • Waterbesparing: het urinoir gebruikt zelf geen water
  • Gewoon (apart) toilet blijft schoner – geen gespetter over rand of bril
  • Door combinatie met fonteintje in meeste toiletruimten te plaatsen
  • Geen grote verbouwing toilet i.v.m. aanwezigheid water/riool
  • Schoonmaak urinoir eenvoudig i.v.m. aanwezigheid kraan erboven
  • Urinoir op een sympatieke wijze uit het zicht
  • Vragen? Check onze pagina FAQ

Wat ook mogelijk is, is dat de PWC op andere plekken toegepast wordt. Stel dat u thuiswerkt en de werkkamer is op zolder. Steeds als je moet plassen, moet je naar beneden.. dan kun je ook in de hoek op zolder de golftas-uitvoering maken of een andere uitvoering die je leuk vindt.

%d bloggers liken dit: